Veřejná zakázka: Písečný rybník - rekonstrukce výpustního zařízení

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 2708
Systémové číslo: P15V00000878
Počátek běhu lhůt: 23.06.2015
Nabídku podat do: 02.07.2015 10:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Písečný rybník - rekonstrukce výpustního zařízení
  • Druh veřejné zakázky: Stavební práce

Stručný popis předmětu:
Jedná se o opravu výpustného zařízení Písečného rybníka, rekonstrukce loviště, úprava hrází v okolí výpusti a osazení bezpečnostních prvků na konstrukce v PR Písečný rybník, na p. č. 5227, 5194, 5169, 5182 v k. ú. Milotice u Kyjova, kraj Jihomoravský, okres Brno – venkov.
Realizace bude provedena v rozsahu dle projektové dokumentace k provedení stavby „Písečný rybník – rekonstrukce výpustného zařízení“ zpracované Ing. Marciánem, Za Sokolovnou 323, 664 61 Rajhradice, březen 2014 (dále PD).
Zadavatel upozorňuje na nutnost dodržovat podmínky projektové dokumentace a okolnosti, související s výskytem vodní rostliny leknínu bílého (Nymphaea alba).
Součástí ceny díla jsou veškeré práce, stanovené projektovou dokumentací při dodržení veškerých podmínek rozhodnutí, souhlasů a vyjádření dotčených orgánů a organizací.

Záruční doba pro stavební práce je stanovena na 60 měsíců, což je doba plně odpovídající charakteru předmětu veřejné zakázky. Délka požadované záruční doby je obvyklá a běžně zhotoviteli staveb poskytovaná a zabezpečuje zadavateli dostatečně dlouhou dobu na zjištění případného nekvalitního plnění. Nastavení délky lhůty vychází ze zkušeností z obdobných realizovaných veřejných zakázek a podmínek dotačních programů na zajištění udržitelnosti díla.

Při realizaci budou dodrženy organizační a technické zásady:
a) Je nutno dbát zvýšené pozornosti, aby nedošlo ke znečištění povrchových a podzemních vod. V případě havárie je nutno okamžitě podniknout kroky k jejímu odstranění a minimalizaci vzniklých ekologických škod a musí být neprodleně uvědoměn OŽP MěÚ Kyjov. Na místě budou dostupné prostředky pro eliminaci případného úniku nežádoucích ropných látek. V případě havárie bude pro likvidaci znečištění použit sorbent s vysokou účinností, např „ Spilkeen Oil Plus SK 3“ nebo sorbent obdobné kvality.

b) vzhledem k výskytu chráněných fenoménů v PR Písečný rybník, dojde k realizaci záměru v podzimních měsících ihned po vypuštění rybníka a před zámrzem bude rybník opět napuštěn.

c) veškeré vytěžené dřevo - hroubí a nehroubí bude použito na vybudování biotechnických objektů. Jedná se o tzv. broukoviště (logger) s využitím dřeva z kmene pokáceného stromu a dále vybudování zimovišť pro plazy a obojživelníky (tzv. plazníky) s využitím ostatní dřevní hmoty (větve aj.), v místě staveniště na p. p. č. 5182 (popř. 5194) v k. ú. Milotice. Tyto práce budou součástí celkové ceny díla.

Popis prací:
Jedná se o opravu výpustného zařízení Písečného rybníka, rekonstrukce loviště, úprava hrází v okolí výpusti a osazení bezpečnostních prvků na konstrukce v PR Písečný rybník“, na p. č. 5227, 5194, 5169, 5182 v k. ú. Milotice u Kyjova, kraj Jihomoravský, okres Brno – venkov.
Dotčené pozemky jsou uvedeny v dokumentaci pro provádění stavby.

Přístup:
Přístup k rybníku je popsán v PD. Pro příjezd během stavby je nutno provést pomístní úpravy příjezdové cesty tak, aby byla sjízdná pro mechanismy používané dodavatelem.
Trasy pro dopravu budou nejprve zdokumentovány, před zahájením dopravy budou v problematických místech zpevněny a po dokončení budou případné poškozené pozemky uvedeny do původního stavu.

2) Předpokládaný začátek realizace zakázky: po ukončení výběrového řízení, zahájení prací - předpoklad říjen 2015 po vypuštění rybníka


3) Termín dokončení zakázky: nejpozději do 15. 12. 2015. Napuštění rybníka musí být provedeno v co nejkratším možném termínu s ohledem na výskyt leknínu bílého (Nymphaea alba).
vyklizení staveniště: do 7 dnů od termínu předání a převzetí stavby

Postup zadání, předpokládaná hodnota

  • Postup: zadáváno v e-tržišti
  • Režim veřejné zakázky: VZ malého rozsahu
  • Předpokládaná hodnota: 1 808 729 Kč bez DPH

Zadavatel

  • Úřední název: Česká republika - Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky
  • IČO: 62933591
  • Poštovní adresa:
    Kaplanova 1931/1
    148 00 Praha 11
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 490882

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
Zadávání veřejné zakázky realizováno v jiném systému.

Položky předmětu

Veřejné dokumenty

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky