Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Návrh systému sledování a hodnocení zranitelnosti vůči dopadům změny klimatu a adaptace na změnu klimatu vč. vlivů adaptace na životní prostředí a lidské zdraví
Odesílatel Karolína Čermáková
Organizace odesílatele Česká republika - Ministerstvo životního prostředí [IČO: 00164801]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 28.01.2016 15:27:02
Předmět Dodatečné informace č. 1

Dobrý den,

níže naleznete úplné znění dodatečných informací č. 1 k zadávacím podmínkám předmětné veřejné zakázky.

S pozdravem

Mgr. Karolína Týlová
samostatné oddělení veřejných zakázek

DOTAZ č. 1:
Součástí ZD na VZ „Návrh systému sledování a hodnocení zranitelnosti vůči dopadům změny klimatu a adaptace na změnu klimatu vč. vlivů adaptace na životní prostředí a lidské zdraví“ je také vzor Smlouvy o dílo (ZD NAP klima - příloha č. 5 – final), kde v bodě 9.1. jsou uvedeny Přílohy jako nedílná součást smlouvy. Přílohy jsou však označeny zeleně, takže podle pokynu zadavatele z úvodu smlouvy - Takto označené údaje doplní zadavatel. Chápeme tedy správně, že tyto přílohy nebudeme do nabídky vkládat?
ODPOVĚĎ NA DOTAZ č. 1:
Ano, je to tak, jak píšete. Jelikož jsou tyto dokumenty již součástí nabídky na jiných místech, není třeba je do smlouvy znovu vkládat. Finální znění pak bude vloženo do smlouvy až před jejím podpisem dle nabídky vybraného uchazeče.

DOTAZ č. 2:
V ZD v čl. 4 je uvedeno : „V nabídce musí být specifikovány jednotkové ceny. Zadavatel požaduje podrobnou kalkulaci, a to vč. hodinových sazeb vedoucího týmu a dalších pracovníků.“ Myslí se jednotkovými cenami ceny za 3 aktivity uvedené níže v tabulce nebo je jednotkou myšleno něco jiného? Zároveň nám není zcela jasné, co se myslí podrobnou kalkulací, zda kalkulace podle řešených oblastí, kalkulace na členy týmu nebo kalkulace podle zapojených organizací.
ODPOVĚĎ NA DOTAZ č. 2:
K Vašemu dotazu sděluji, že v nabídce má být předložena celková nabídková cena, která je tvořena součtem 3 dílčích cen za jednotlivé aktivity. Dílčí ceny za jednotlivé aktivity jsou pak tvořeny jednotkovými cenami, resp. hodinovými sazbami jednotlivých členů týmu (všechny role a odbornosti) a příslušnou odhadovanou hodinovou dotací určenou na aktivitu. Podrobnou kalkulací se tedy rozumí kalkulace dle aktivit a členů týmu.