Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Osobní ochranné pracovní pomůcky
Odesílatel Magdalena Navrátilová
Organizace odesílatele Státní fond životního prostředí České republiky [IČO: 00020729]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 19.11.2015 16:53:29
Předmět Dodatečné informace

Zadavatel zahájil dne 06. 11. 2015 pod systémovým číslem VZ: P15V00001819 veřejnou zakázku „Osobní ochranné pracovní pomůcky“, na základě dotazů dodavatelů k uvedené veřejné zakázce poskytuje tyto dodatečné informace:

Dotaz 1:
Chci se pro jistotu zeptat, v souboru kalkulace mají být uvedeny ceny za položky (počty kusů celkem) nebo za kus?

Odpověď 1:
Nabídkové ceny pro jednotlivé části veřejné zakázky požadujeme stanovit vždy pro 1 kus konkrétního zboží.

Zadavatel se rozhodl veřejnou zakázku rozdělit na 8 částí a pro každou část stanovil počet poptávaných kusů, jak je však v ustanovení 1.1 zadávací dokumentace a 2.2 závazného návrhu smlouvy stanoveno, tyto kusy se mohou lišit v rozmezí +/- 15 kusů. Není tedy možno, aby zadavatel hodnotil celkové počty kusů, když tyto v současné době nejsou přesně známy.

V zadávací dokumentaci kapitole 3 Požadavky na způsob zpracování nabídkové ceny je v ustanoveních 3.1.1 – 3.1.8 vždy stanovena cena za jeden kus poptávaného zboží, což vyplývá z užití jednotného čísla. Stejně tak v kapitole 5 Způsob hodnocení nabídek je v ustanovení 5.2 stanoveno, že se bude hodnotit nabídková cena pro jeden kus poptávaného zboží a dané je reflektováno i v příloze č. 4 Kalkulace nabídkové ceny, kde je u každé části uvedeno jednotné číslo konkrétního zboží.

V souladu s uvedeným zadavatel požaduje, aby uchazeči v kalkulaci nabídkové ceny uvedli ceny za 1 kus konkrétního zboží, které je předmětem dané části veřejné zakázky a v souladu s ustanovením 5.2 zadávací dokumentace bude zadavatel hodnotit ceny za 1 kus konkrétního zboží, a to v Kč bez DPH.

Dotaz 2:
Vámi uvedené maximální částky mají být ve smlouvě ponechány?

Odpověď 2:
Maximální částky ve smlouvě v ustanovení 3.12 jsou vyžluceny s tím, že do daného ustanovení je nutno, aby dodavatelé doplnili konkrétní zboží smlouvy, které nabízejí a dále je potřeba ponechat pouze tu částku/částky která/které danému zboží odpovídají, popř. maximální částky za jednotlivé části, do kterých se dodavatelé hlásí, sečíst a uvést v dané smlouvě jejich součet.
Například dodavatel bude podávat nabídku na ochranné přilby a ochranné reflexní vesty bude ustanovení 3.12 znít následovně:
3.12 Maximální nepřekročitelná částka za plnění z této smlouvy na zboží ochranné přilby a ochranné reflexní vesty dodané prodávajícím činí
OCHRANNÉ PŘILBY 37.950,- Kč bez DPH
OCHRANNÉ REFLEXNÍ VESTY 22.770,- Kč bez DPH.
nebo

3.12 Maximální nepřekročitelná částka za plnění z této smlouvy na zboží ochranné přilby a ochranné reflexní vesty dodané prodávajícím činí 60.720,- Kč bez DPH.

Dotaz 3:
Musíme být pro podání nabídky registrovaní ve Vašem systému E-ZAK?

Odpověď 3:
Systém E-ZAK je Státním fondem životního prostředí využíván jako profil zadavatele s tím, že není potřeba, aby dodavatelé, kteří chtějí podávat nabídku byli do daného systému zaregistrováni. V souladu s ustanovením 4.7 zadávací dokumentace je možno podávat nabídku v listinné podobě do podatelny zadavatele na adrese Olbrachtova 2006/9, Praha 4, 4. patro, kancelář č. 5.28 s označením NEOTVÍRAT – Osobní ochranné pracovní pomůcky“.

Dotaz 4:
Prosíme o vyjádření, jaké logo bude zadavatel požadovat pro část 4 a část 5 - výšivku nebo potisk, nebo bude akceptovat obojí?

Odpověď 4:
V zadávací dokumentaci není uvedeno, jakým způsobem mají dodavatelé opatřit část 4 pracovní bundy a část 5 fleecové mikiny logy. Je na uvážení dodavatele, pro který způsob se rozhodne zda pro výšivku, nášivku, potisk popř. jiný způsob. Vždy však musí být splněny podmínky zadávací dokumentace a loga musí být v souladu s přílohami č. 6 a 7 zadávací dokumentace.


Přílohy
- 51-2015_DI1.pdf (541.86 KB)